Bouillabasse en drøm fa Middelhavet
Bouillabaisse er en fiskesuppe, der stammer fra området omkring Marseille i Provence. I den kan anvendes flere slags fisk og skaldyr. Suppen er stærkt krydret og kan indeholde porrer, løg, tomater, hvidløg, persille, timian, fennikel, laurbærblade og appelsinskal[1]. Suppen serveres i en dyb tallerkenen med et stykke ristet brød i bunden. Fiskene og skaldyrene, som er kogt en tid med i suppen, severes til. Bouillabaisse spises med en slags mayonnaise, rouille, af olivenolie, rasp, hvidløg, chili og safran.
Bouillabaisse med fisk fra danske farvande, jomfruhummere og blåmuslinger. feks.
ROUILLE ( tilbehør ) Stød chili, hvidløg, salt og brødkrumme i en morter. Tilsæt safran og æggeblomme og rør godt sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle imens der røres kraftigt.
Vil du vide mere om os, Klik på SLIDSTÆRK øverst på sitet.