Dejligt dansk forår – nye asparges på menuen
Dejligt dansk forår – nye asparges på menuen
De hvide asparges vokser under jorden, de grønne over. Sæsonen for danske asparges er fra ultimo april/primo maj (afhængig af vejret, hvor det virkelig har været med asparges’ene i dette forår) til helt nøjagtigt til Sankt Hans. Så præcist slutter det, udtaler en aspargesdyrker, og hvert år får han det bekræftet.
Hvide asparges med sauce mousseline
(4 personer)
28 nye danske hvide asparges
havsalt
koldpresset rapsolie
Sauce mousseline:
4 æggeblommer fra store økologiske æg?
1 spsk citronsaft, saft fra rød grape, hvidvinseddike, estragoneddike eller bearnaiseessens?
1 dl koldpresset rapsolie?
3 spsk urtebouillon?
4 spsk flødeskum
finthakket kruspersille
Skræl asparges fra lige under hovedet og ned, skær enderne til. Læg asparges i en gryde, drys med lidt havsalt, dryp med lidt koldpresset rapsolie, hæld kogende vand over og kog asparges i 5 min. Tag dem op og lad dem afdryppe på et klæde. Alle ingredienser til saucen skal have stuetemperatur. Pisk blommerne over meget svag varme med citronsaften, eller en af alternativerne. Lad nu olien løbe i en afbrudt tynd stråle, mens du, stadig over svag varme, pisker det bedste, du kan. Når al olien er pisket i saucen, pisker du urtebouillon i. Til sidst, når du har taget saucen af varmen, vender du forsigtigt flødeskum i saucen og smager til med salt. Anret asparges med saucen og drys af kruspersille.
Vil du vide mere om os klik her.